הדבר שמחולל שינוי בעולם המציאות הוא פעולה.
בעוד שידע מסייע בהבנת המצב, בחשיבות השינוי, הסכנות שקיימות וביתרונות שבו, באפשרויות שעומדות לנו - הרי שהידע לבדו לא מייצר שינוי.
כדי שיהיה שינוי אמיתי במציאות שלנו - אנחנו נדרשים לעשות פעולה. פעולה היא כמעט תמיד תוצאה של הפרשנות שלנו את המציאות.
על פי מודל אפר"ת (אירוע, פרשנות, רגש ותוצאה) – כל אירוע שאנחנו חווים במציאות מקבל פרשנות על ידנו שהיא תוצאה של העולם הפנימי שלנו. הפרשנות הזו מעוררת אצלנו רגש והרגש הזה מעורר תגובה.
כלומר, כאשר אנחנו חווים אירוע במציאות ומפרשים אותו בדרך מסוימת - הפרשנות הזאת יוצרת רגש והרגש הזה מוביל אותנו לפעולה.
ברגע שההבנה הכללית שיש לי בנוגע לנושא כלשהו - הופכים להבנה אישית לגבי עצמי באופן ספציפי זה יעורר בי רגש שיגרום לי לפעול. כלומר התגובה היא תוצאה של הרגש שלי. ולכן ככל שהרגש יהיה עוצמתי יותר כך תהיה הפעולה שלי עוצמתית יותר.
אז איך מתחילים לייצר שינוי?
1. חושבים על הנושא בו שאני רוצה לעשות שינוי.
2. כותבים את כל מה שאני יודע לגבי אותו נושא.
3. הופכים את הידע הזה מכללי לאישי (לדוגמא, אם בחרתי להפסיק לאכול מתוק, וכתבתי בסעיף הקודם אכילת מתוק פוגעת בבריאות, אז בסעיף זה אכתוב שאכילת מתוק פוגעת בבריאות שלי)
4. ואז שאלו את עצמכם שלוש שאלות:
מה אתם רוצים שיקרה?
מתי אתם רוצים שזה יקרה?
מדוע חשוב לכם שזה יקרה?
לאחר שעניתם על השאלות האלו – עדיף בכתב ולא בע"פ, בהמשך שאלו את עצמכם מה ספציפית אתם הולכים לעשות? כלומר באיזה פעולה אתם הולכים לנקוט (למשל אפסיק לקנות שתיה ממותקת הבית ) ומתי אתה הולך לעשות את זה? כלומר ממש באיזה יום ובאיזה תאריך זה הולך לקרות (למשל החל מיום ראשון הקרוב).
את הפעולות שאתם מתכוונים לעשות – תעלו על הכתב ולצד כל פעולה רשמו את התאריך שבו אתם מתחילים לבצע את המשימה.
מכיוון ששינוי הוא דבר קשה (תוכלו לקרוא על כך יותר בכתבה שלי על שינוי בבלוג הזה), מומלץ מאוד שהשינויים שבחרתם לעשות יהיו קטנים מאוד ומדודים מאוד כדי לייצר שינוי אמיתי לאורך זמן.
Comentarios